zaterdag, juli 31, 2004
Afshar update
Er is weer een update op Kathryn Cramer's weblog over het experiment van Shahriar S. Afshar. Zijn tweespletenexperiment meet tegelijkertijd deeltjes en golven (Zie ook een eerdere post). Als het experiment de peerreview overleeft kan de Copenhagen Interpretatie, stammend uit de jaren 20/30 van de vorige eeuw, de geschiedenisboekjes in. Dat geldt ook voor de Vele Werelden Interpretatie. Het 24 juli nummer van Newsciencist.com heeft een coverartikel. (het archief is na registratie 7 dagen gratis toegankelijk)
woensdag, juli 28, 2004
Lobby voor Kerry
dinsdag, juli 27, 2004
doehetzelf-neurofeedback
zaterdag, juli 24, 2004
De vorm van muziek
Read_me 2004
donderdag, juli 22, 2004
Cyberchantage
Engeland's National Hi-Tech Crime Unit (NHTCU) heeft in samenwerking met haar Russische tegenhanger drie mannen in Rusland gearresteerd die worden verdacht van cyber-aanvallen op Engelse goksites. Door DDoS-aanvallen slaagden ze erin de sites plat te leggen. Hierdoor liepen de goksites miljoenen ponden aan inkomsten mis. Dezelfde soort aanvallen zijn uitgevoerd op Australische en Caribische goksites. Op deze aanvallen volgde steevast een email met de eis van 50.000 dollar.
dinsdag, juli 20, 2004
Blinkx
zondag, juli 18, 2004
Aziatische cyberwar
De FT meldt dat Chinese hackers worden beschuldigd van een aanval op Zuidkoreaanse overheidscomputers. Volgens de Korea Times hebben Noordkoreaanse hackers de aanval gepleegd met hulp van Chinese hackers.
De Veiligheidsdienst van Zuidkorea bevestigde woensdag dat 278 computers van 10 overheidinstellingen, inclusief het Koreaanse Instituut voor Defensie Analyses en het Onderzoeksinstituut voor Atoomenergie, zijn geinfecteerd met 2 verschillende programma's die informatie kunnen stelen. De programma's zijn als attachment meegezonden met mailtjes afkomstig uit China.
Het is niet duidelijk of het hier gaat om amateurs of hackers die werken in opdracht van de Noordkoreaanse of Chinese overheid. Chinese hackers zijn al eerder beschuldigd van het inbreken in de computers van de Dalai Lama en de Taiwanese president.
zaterdag, juli 17, 2004
Toch geen informatieparadox?
vrijdag, juli 16, 2004
Een rol als Digitale Bunny
donderdag, juli 15, 2004
Spiderman 2
maandag, juli 12, 2004
Een digilegale wereldbibliotheek
zondag, juli 11, 2004
Magische Jazz avond
dinsdag, juli 06, 2004
Speldefinities
Vnunet.com heeft een artikel over de verschillende genres Massively multiplayer online games (MMORPG's) die je momenteel en binnenkort op het web kunt spelen. Ik vroeg me af of je deze online-werelden nog games mag noemen. Een game heeft voor mij altijd een eind met winnaars en verliezers maar deze 'spelen' kun je tot in het oneindige doorspelen zonder dat er iemand ooit tot winnaar wordt uitgeroepen. Dus heb ik een zoektochtje gemaakt naar 'de definitie van een game'.
Bij wordIQ Dictionary: Definition of Game theory kon ik geen algemene definitie vinden en ook Google heeft geen eenduidig antwoord. Maar dit is wel een leuke: Jesper Ruul geeft een definitie van games in zijn speech die hij heeft gehouden voor Level Up. Aan de hand van 6 criteria legt hij uit waarom Everquest wel een game is en de Sims niet. In het artikel komt, via via, Will Wright, de ontwerper van Simcity en de Sims, aan het woord. Ook hij beschouwt zijn bedenksels niet als games.
[quote]"..Will Wright, claims that they are not games but toys (Costikyan).."[/quote]
Over de definitie van speelgoed maak ik misschien wel eens een andere post.
IT-ontwikkelingshulp
Reuters meldt dat HP, voor scholen in Afrika, een pilot is gestart om het nijpende tekort aan pc's en stroom voor pc's te verhelpen. De computerleverenacier heeft een linux-pc ontwikkeld met 4 toetsenborden en 4 schermen waarop 4 scholieren tegelijkertijd kunnen werken. Het artikel gaat verder in op de problemen die er voor altruistische IT-bedrijven rijzen door in niet-Westerse landen goedkopere pc's en software aan te bieden dan in het Westen.
Eerder al is Microsoft een samenwerking aangegaan met de Thaise overheid voor een landelijk pc-priveproject. De Thaise burgers kunnen voor 40 euro Windows XP en Office kopen. In de Westerse wereld kost deze software al snel een paar honderd euro. De reden achter deze deal was een andere dan van HP, nl. het tegengaan van illegale copieen.
Life Caching
maandag, juli 05, 2004
Transmission
Het NRC heeft een lovende recensie over Transmission, het nieuwe boek van Hari Kunzru. Ik heb nog niets van 'm gelezen maar het NRC wees erop dat hij voor o.a. Wired heeft geschreven en gefascineerd is door de wereld van de computertechnologie. Onder Futurism staan een aantal van zijn artikelen over...
vrijdag, juli 02, 2004
Virtual reality pretpark
Abonneren op:
Posts (Atom)