maandag, mei 31, 2004
weblogtracking
zondag, mei 30, 2004
Datamining en de overheid
vrijdag, mei 28, 2004
Transhumanisme
Locatiebewuste apparaten
Wat kunnen we verwachten van apparaten die 'weten' waar ze zijn? TheFeature heeft een interview met William J. Mitchell, directeur van het MIT Media lab.
"I think what designers and writers need to do is paint really compelling pictures of possible futures in very human terms so that the public debate can really evolve at a high level in a sophisticated way. We must understand the relationship between these rather abstract technologies and our everyday lives."
Nu nog even dat 'painten', 'human terms' en 'compelling' onder de knie (en publiek) krijgen.
(via Boing Boing)
woensdag, mei 26, 2004
DHS en datavisualisatie
dinsdag, mei 25, 2004
Het Dali jaar
zaterdag, mei 22, 2004
Scopeware en de cyberbody
zondag, mei 16, 2004
Mijn Fotoblog is live!
EyeBlog
EyeBlog is een videoblogtool dat gesprekken opneemt zodra je oogcontact hebt met een gesprekspartner. Die oogcontactsensoren en de camera zijn verwerkt in een bril. Een voordeel is dat je tijdens een gesprek geen gedoe hebt met een handcamera. Dat leidt alleen maar af.
Maar wat doe je als allebei met Eyeblog het gesprek wilt opnemen? Wil de een het gesprek opnemen dan moet de ander eerst zijn bril afzetten als hij begint te praten. Als ze nu nog een sensor inbouwen die de bril automatisch omhoog doet als je begint te praten, een EyeOpener, dan werkt het weer wel. Of ze moeten gewoon geen donkere glazen gebruiken.
Het is een spin off van het :: human media lab :: van Queens, waar Roel Vertegaal directeur is. Op de site van Noorderlicht radio staat een interview met hem.
(via Boing Boing)
zaterdag, mei 15, 2004
MovableType 3.0
vrijdag, mei 14, 2004
Arthur C. Clarke Award
donderdag, mei 13, 2004
Mr Knowitall
dinsdag, mei 11, 2004
Metafysische hersenkrakers
Geinig, een linkdump van Online Papers in Filosofie met het motto you think, we link. Na een jarenlange populair wetenschappelijke studie in QM hoop ik onderstaande papers nog enigszins te begrijpen. Ik weet zeker dat ik niet de enige liefhebber in Nederland ben die van dit genre houdt, vandaar de linkjes. Ik wacht nog even met lezen totdat er meer duidelijkheid is over het Afshar experiment.
Allan Hazlett, Two Arguments in Defense of Impossible Worlds
Hilary Greaves, Understanding Deutsch's probability in a deterministic multiverse
Michael Esfeld, Quantum entanglement and a metaphysics of relations
Michel Janssen, Relativity
zondag, mei 09, 2004
Ned (erlandse) Art
zaterdag, mei 08, 2004
Sem@code
vrijdag, mei 07, 2004
Cyberwar
Velvet-Strike
woensdag, mei 05, 2004
Superbieb
In Business week een interview met Larry Page, een van de oprichters van Google. Google's doel: "Understand Everything". Het woord superlibrary is gevallen! Conspiracy theorists start your engines! http://www.google.com/blog/ (van Ben Hammersley's Dangerous Precedent)
Dit is de toekomstvisie die ik met die linkjes probeer duidelijk te maken; Via foto- en videomobieltjes zetten wij, bloggers, binnenkort alles, wat ons 'buiten op straat' interesseert, op het web. Dat wordt naast o.a. email en sms en weer geindexeerd door Google. Als die informatie voor anderen interessant genoeg is, willen ze daarvoor eventueel betalen en via een nog te realiseren systeem van Google komt dat geld weer bij de 'dataleverancier' terecht. Google wordt de Central Intelligence Corporation (CIC) uit Snowcrash. Dit klinkt misschien enger dan het zal zijn.
next-gen game graphics
Net voor de E3 2004 staat in ACM Queue een artikel over de geschiedenis van en de aanstaande revolutie in game graphics en de concepten die ons naar de volgende generatie gamecomputers moeten leiden. Een nogal technisch artikel, bedoeld voor degene die wil weten wat o.a. shaders en rendering pipelines zijn. Dit was alles wat ik wilde weten:
"Today's game systems expend around 10 GPU cycles per vertex on average; the next generation will be able to expend 100 or more. This amount of processing per pixel will allow shading effects as complex as those we see in special-effects-rich feature films or animated films such as those produced by Pixar Studios."[..]"Not so long ago, cinematic-quality renderings took hours to complete; with the advent of next-generation game systems, images approaching that quality will be generated at 60 frames per second."
Kortom mooier, sneller, beter..
zaterdag, mei 01, 2004
Oude Romeinen in 3D
Abonneren op:
Posts (Atom)
Labels
Blogarchief
-
▼
2004
(149)
-
▼
mei
(20)
- weblogtracking
- Datamining en de overheid
- Transhumanisme
- Locatiebewuste apparaten
- DHS en datavisualisatie
- Het Dali jaar
- Scopeware en de cyberbody
- Mijn Fotoblog is live!
- EyeBlog
- MovableType 3.0
- Arthur C. Clarke Award
- Mr Knowitall
- Metafysische hersenkrakers
- Ned (erlandse) Art
- Sem@code
- Cyberwar
- Velvet-Strike
- Superbieb
- next-gen game graphics
- Oude Romeinen in 3D
-
▼
mei
(20)